Başkanımızın Öğretmenler Günü Mesajı PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanı Hasan PEKER, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.Belediye Başkanı Hasan Peker, 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsetti. Başkan PEKER, "Büyük Atatürk´ün, 24 Kasım 1928´de Millet Mektepleri Teşkilâtı´nın Genel Başkanlığı ile Başöğretmenliği kabul ettiği tarihi, 1981 yılından bu yana ´Öğretmenler Günü´ olarak kutluyoruz. Bu anlamlı günde aklın ve bilimin ışığında görev yapan bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bilgi toplumuna geçtiğimiz günümüzde öğretmenlerimizin sorumlulukları daha da artmış bulunmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş bilgi ve teknolojileriyle tanışmalarında, evrensel değer ve kültürle buluşmalarında, verimli ve nitelikli bir yaşam oluşturabilmelerinde öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluklar daha da artmıştır."Her alanda yaşanılan sıkıntıların çözümünün eğitim ile olacağını kaydeden kaydeden Başkan PEKER, mesajında şu ifadelere de yer verdi;"Çünkü eğitim, her alandaki kalkınmanın temel unsurudur ve eğitim alanında yakalanacak üstün seviyeler, diğer tüm alanların kalitesini yükseltir. Yüce Atatürk ´Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir´ ifadesiyle, öğretmenlik mesleğinin toplumumuzun çağdaş, kaliteli ve yüksek yaşam standartlarına taşınmasındaki önderlik etme ve örnek olma rollerini vurgulamıştır. Bu bağlamda öğretmenliğin saygın ve kutsal bir görev olduğu her fırsatta söylenmeli ve bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Başta, başöğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcileri rahmet ve minnetle anıyor, Öğretmenler Günü´nün bütün öğretmenlerimize, Milli Eğitim camiasına ve milletimize kutlu olmasını diliyorum"

manzara4