Dr. Ahmet Cengiz yeni Sinop Valisi PDF Yazdır E-posta

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer''in Bingöl Valiliğine atanmasıyla boşalan Sinop Valiliğine Ankara Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz atandı. Atamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete''nin 16 Aralık 2010 tarih ve 27787 sayılı nüshasında yayımlandı.

1964 yılında Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladıktan sonra 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni 1988 yılında ise Polis Akademisi’ni bitirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir süre komiser yardımcısı, Polis Akademisi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1989 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. İl stajını merhum Vali Recep YAZICIOĞLU’nun yanında tamamladı. Aynı yıl bir süre Sultanhisar Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere’deki bir yıllık eğitiminden sonra Cihanbeyli Kaymakam Vekilliği, Aksaray-Ağaçören, Ordu-Çatalpınar, Van-Edremit ve Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında Ankara Vali Yardımcılığına, 04. 06. 2008 tarihinde ise Pursaklar Kaymakamlığına atandı. Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Doktora Tezi “XVIII. Yüzyılda Larende (Karaman) Şehrinin Fiziki ve Sosyo Ekonomik Yapısı” adıyla kitap olarak yayımlandı. Akademik çalışmalarına halen devam etmektedir. 2008 yılında Genel Kurmay Başkanlığı Harp Akademileri Komutanlığı''na bağlı Milli Güvenlik Akademisi’ni bitirdi. Farklı tarihlerde altı kez "Takdirname" ile ödüllendirildi. 2009’da üç ayrı sivil toplum örgütü tarafından “Yılın Kaymakamı” seçildi.

Yeni Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz''e hoşgeldiniz diyor, görevinde başarılar diliyoruz.

sarayduzu