nevruz bayramı PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanı Hasan PEKER, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, binlerce yıllık ortak değerlerin ve geleneklerin simgesi olan Nevruz Bayramı’nın, küskünlüklerin ortadan kalkmasına, barışın ve hoşgörünün tesisine vesile olması gerektiğini belirtti.

Nevruz'un, Türk dünyasının engin coğrafyasında yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından Bahar Bayramı olarak kutlandığını kaydetti. Doğayla iç içe yaşayan, toprağa "ana", "sadık yârim" diyen Türk insanının düşünce yapısında baharın gelişinin bir başka anlam ve önem taşıdığını ifade eden peker mesajında; ‘’ Türk kültüründen kaynaklanan Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Türkiye'de de 1991 yılında Türk dünyasıyla birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir. Toprakla iç içe yaşayan, 'ana' dediği toprak uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk dünyası üzerindeki toplumların, toprağın uyanmasını, tabiatın canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramı'na verdiği önem elbette ki büyüktür.

Bölgemiz üzerinde yaşadığımız topraklarda, ülkenin bölünmez bütünlüğü anlayışı içinde, dil, din, ırk ayırımı yapılmadan ortak değerler etrafında kilitlenerek yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın Nevruz coşkusunu daha iyi idrak edeceklerine ve Nevruz Bayramı'nı bu anlayış ve hoşgörü ortamında kutlanmasını temenni ediyorum.

ilceemniyet