Başkanımızın 19 Mayıs Kutluma Mesajı PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yüce Önder Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Anadolu'ya geçtiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 92. yıldönümünü milletçe coşku ve kıvançla kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirten PEKER, Birinci Dünya Savaşı'nın galip devletlerinin Türk ordularını dağıttığını, Türk Milleti'ni esaret altına almaya ve vatan topraklarını işgal etmeye çalıştıklarını, bütün umutların tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek, Samsun'da bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin meşalesini yaktığını belirterek;
''Atatürk'ün ortaya koyduğu milli egemenlik ilkesi, tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturmuştur. Bu temel ilkeden hareketle milletin birliği sağlanmış, ortak hedefler etrafında kenetlenerek, kurtuluş mücadelemiz tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sona ermiştir. 19 Mayıs 1919, millete olan inancın ve çarenin ancak millette bulunduğunun anlamlı bir göstergesidir.
19 Mayıs'ın mutlu yıldönümünde Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum, ''19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm milletimize kutlu olsun” dedi.

beledyie