Kandiliniz Mübarek Olsun PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanı Hasan PEKER Miraç Kandili dolayısıyla bir misaj yayınladı.

Peker; "28 Haziran 2011 Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece Mübarek Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Kandil Geceleri, bizi birbirimize daha çok bağlayan önem verdiğimiz müstesna gecelerdendir.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in  (SAV) şahsında, tüm insanlığın önünü açan, yükselişin sembolü, yeni ufukların, yeni keşiflerin doruğa çıktığı Miraç Mucizesinin, bir kez daha anılacağı bu gecede, Allah a yakınlaşma, dua etme, ibadet etme gibi en temel dini vecibelerin doruğa çıktığı zamanlardır.

Tüm mübarek gecelerde olduğu gibi Miraç Gecesi de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, duaların top yekün Allah a arz edildiği gecelerdir. Pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç ın Yüce Allah ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’e (SAV) yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğu, yükselişi ve huzura kabul edilişini ifade etmektedir.

Bu mübarek günde, yüce Mevla ya kalkan ellerin dualarının kabul olması dileğiyle Miraç Kandili nin tüm insanlığa huzur, barış, sevgi, kardeşlik ve esenlik getirmesini temenni ediyorum"dedi.

hilmibicerc...