Kadir Geceniz Kutlu Olsun PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanımız Sayın Hasan Peker İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik etti

İlçemiz Belediye Başkanı Hasan PEKER, Kadir Gecesi’nin tüm insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diledi.
Belediye Başkanı Hasan Peker, yayınladığı mesajında şunları söyledi: ”Gerek içinde bulunduğumuz Ramazan ayı, gerekse idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle yüce Allah’tan, başta Afrika’daki kardeşlerimiz olmak üzere açlıkla mücadele eden tüm insanlara bolluk, bereket ve rahmet getirmesini niyaz ediyorum. Bu vesileyle, Saraydüzülü hemşerilerim başta olmak üzere Milletimiz ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik eder; bu gecenin ayrıca birlik ve beraberlik ile dayanışmanın daha da güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve mutluğuna vesile olmasını dilerim.”

KADİR GECESİ

En nurlu ve feyizli geceyi Kadir Gecesinde idrak ederiz. Kur'ân'da adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesidir. Bu bereketli saatlerin şeref ve kıymetini Kâinatın Rabbi Sevgili Habibine haber vermektedir. Bu gecenin faziletine o kadar değer verilmektedir ki, o vakitlerde tecelli edecek rahmetin ve ruhanî hâdiselerin anlatılması için müstakil bir sûre inmiştir. Bu sûre Kadr Süresidir.

Yine Cenâb-ı Hak bu gecenin kudsiyetini bildirmek için beş âyetli bir sûrede üç defa "Leyletü'1-Kadr" ifadesini açıkça zikretmektedir:
"Şüphesiz, o Kur'ân'ı Kadir Gecesinde indirdik. Bilir misin, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır."

beledyie