Baraj Mağdurları için Saraydüzü'nde yeni bir mahalle kuruluyor PDF Yazdır E-posta

Boyabat Barajı suları altında kalacak köylerde yaşayan vatandaşlar için Saraydüzü'nde yeni bir mahalle kuruluyor.
Yaklaşık 48 gün sonra sular altında kalmaya başlayacak olan köylerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar için Saraydüzü Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde yapılan çalışmalar geceli gündüzlü devam ediyor. Belediye Başkanı Hasan Peker, "Vatandaşların mağdur olmamaları için, kış gelmeden inşaatları bitirmeye çalışıyoruz. Çalışmaları bu hızla sürdürebilirsek hedefimize ulaşabileceğiz" dedi.

Saraydüzü Belediyesi, ilçenin çıkışında satın alınan 100 dönümlük arsayı 118 parsele ayırmış. Şu anda 54 parsel üzerinde inşaat çalışmaları var. Bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilmiş evlerde inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İnşaat alanını fotoğrafladığımız an, Cuma namazı vaktine geldiği için söz konusu alanda çalışan sayısı azdı. Belediye Başkanı Hasan Peker'in ifadesine göre burada gerek işçiler gerekse makineler geceli gündüzlü çalışıyor. Yani tam bir şantiye alanı burası.
Yeni kurulacak olan Kızılırmak Mahallesi'nde yollar 15'er metre genişliğinde açılmış. Önce yolların geçeceği güzergah kazılmış ve üzerine dolgu malzemesi döşenmiş. Kanalizasyon ve su şebekesi tamamlanmış. Elektrik direklerinin dikileceği yerler belirlenmiş. İnşaat alanında hazır bekleyen direkler kısa süre sonra yerlerine dikilmiş olacak.

Parsellerin her biri 500'er metrekare ve tüm altyapısı hazırlanmış olan  bu parseller için inşaat sahiplerinden sadece 5 bin lira gibi küçük bir ücret alınmış. Vatandaşlar tek tip olarak hazırlanmış projelere göre inşaatlarını kendileri yapıyorlar.
Çalışmaların daha hızlı yürümesi ve hedeflenen sürede bitirilmesi için bir komite kurulmuş. Bütün bu çalışmalar Belediyenin koordinatörlüğünde bu komite tarafından yürütülüyor. Evlerin çoğunun kaba inşaatı tamamlanmış. Eğer bu hızla giderse hedeflenen zamanda vatandaşlar evlerine girebilecekler.

orman