İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY PDF Yazdır E-posta

İlçemiz Belediye Başkanı Hasan PEKER, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Milleti millet yapan unsurlardan biri özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolüdür” diyen Başkan PEKER; “Mensubu olduğumuz Şerefli Türk Milletinin mensupları olarak uğruna ölümü göze aldığımız namus ve şeref davamız olan devlet, vatan, bayrak ve bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle Türk Milletinin yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. İstiklal Marşı’nda ortaya konan inanç ve güven, bugün de ihtiyacımız olan manevi atmosferi yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. Atalarımızın, Bir Millet her Nesilde yeniden doğar sözünden hareketle İstiklal Mücadelemizin ölümsüz destanı, bugün de milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olan İstiklal Marşımızın ruhunu genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milli Marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak İstiklal mücadelesini kazandığını anlatan bir tarihi vesika olması hasebiyle milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Bu milletin evlatlarına istiklal ve istikbal mücadelesini başararak, milletler camiasında hak ettiği yere ulaşmada, daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy‘u ve bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

cevre