Başkanımızın Miraç Kandil Mesajı PDF Yazdır E-posta

İslam âlemi olarak böyle olağanüstü bir geceyi bir kez daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.

Bu ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenileyerek, rahmeti kazanacak işler yapmamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız için bir nimettir, vesiledir.Bu gece Yüce Dinimiz İslam’ın “yaratılanı yaratandan ötürü sevme” prensibini hatırlayarak gönül kapılarımızı herkese açalım. Miracın, ilahî yükselişin, gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. İnancımıza göre alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi yolculuk anlamına gelen Miraç’ın özünde kötülüklerden arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma ve sorumluluk vardır.Bu mübarek gecenin şehrimize, ülkemize, hayırlar getirmesini; İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin kandilini tebrik ediyorum dedi.

kis