‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ KUTLAMA MESAJI PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Kutlama Mesajı yayınladı. Peker Mesajında Türk kadını ve Türk annesinin, özverinin kaynağı ve temsilcisi olduğunu belirterek “Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli bir misyon yüklenen Türk kadını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’de ise seçme ve seçilme hakkına kavuşarak kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, Türk toplumu kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir .

Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.

beledyie