Başkan Peker'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayram Mesajı PDF Yazdır E-posta

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs; milli şuur ve imanın hürriyet aşkıyla yüreklere nakşolduğu eşsiz bir destanın başladığı gündür.
Büyük Önder M.Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin hürriyet meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihi bir “kurtuluş” hikâyesi olup, Samsun’dan yurdun tamamına yayılarak sonuca ulaşmış ve Cumhuriyet’le taçlandırılmıştır.
Milletimizin topyekun varlığını adadığı bu İstiklal Harbi, yokluklara, zorluklara ve etrafını çeviren tehdit çemberine rağmen zafere ulaşarak eşsiz bir yiğitlik destanının temel harcı olmuştur. Bu engin muvaffakiyet, düşmana etkisi asla geçmeyecek bir darbe indirmiş; emperyalist güçlere karşı kazanılan bu zafer dünyanın tüm mazlum milletlerine de örnek olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle; bütün hemşehrilerimizin ve özellikle de gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.

manzara4