Başkan Peker'in Cumhuriyet Bayram Mesajı PDF Yazdır E-posta

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 90.yıldönümünü tüm Türkiye,de olduğu gibi ilçemizde büyük bir  coşku ile kutlanacağını belirten Başkan PEKER ‘’Yok olmaya mahkum bırakılan milletimizin    Atatürk’ün önderliğinde kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması,eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Kurtuluş Savaşı ‘Milletimizin var olma mücadelesi! Cumhuriyetin ise Yeniden diriliş sembolü ‘olmuştur.

Şanlı bayrağımızın göklerde coşkuyla  dalgalanmaya başlaması,Türk Milletinin her ne koşulda olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en güzel göstergesi olmuştur.

29 Ekim’i Türk Ulusuna bayram olarak kutlatan,üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan Ulu Önder Atatürk’ün ‘’Benim en büyük eserim dediği ve yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en güzel zirve olan Cumhuriyet ‘i korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır’’diye devam eti.

Bizler gelecek nesillerimize çağdaş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunu n bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı,bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz.’’ diyen Tekin  mesajında şu ifadelere yer verdi ;Gençlerimiz ise ,her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan Milli Mücadele yıllarını ,vatan topraklarının emperyalist güçlerden nasıl temizlendiğini öğrenip idrak ederek geleceğe daha ümitle bakmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında  ve yaşatılmasında emeği gecen şehitlerimize rahmetle anıyor, Ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi büyük Türk Devrimi olan Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutluyor’’saygı ve  selamlarımı sunuyorum'' dedi.

kis