Başkanımızın 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı PDF Yazdır E-posta

Dünya tarihinin müstesna kahramanlık mücadelelerinden olan “Çanakkale Zaferi', Türk milletine zincir vurmak isteyen çılgın işgalci güçlere karşı; milletimizin kükremiş sel misali bendini aşarak bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle yekvücut şahlanışının simgesidir.

“Çanakkale Zaferi', aziz vatanı işgale yeltenen ve Türk milletini yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış eşsiz bir destandır. Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır.

Üzerinde özgürce yaşadığımız vatan kıldığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır.

Bu duygularla, "Çanakkale Zaferi"nin 99. yıldönümünü kutluyor; aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

ilceemniyet