Belediye Başkanımız Hasan Pekerin Berat Kandili Mesajı; PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanımız Hasan Peker Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında; "Kandiller, kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir" dedi.

Belediye Başkanımız Hasan Peker mesajının devamında ise; "Berat; zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adıdır. Bu kutlu gece Allah'ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına sebep olacak bir gecedir. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah'a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım. Böyle feyizli ve Bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insani ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Bu vesile ile bütün İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Hasan PEKER

Saraydüzü Belediye Başkanı