Belediye Başkanımız Hasan Pekerin 30 Ağustos mesajı PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Peker, mesajında, mukaddes vatan topraklarının işgal edildiği bir dönemde, Saraydüzünde olduğu gibi Türkiye'nin her yerindeki, hürriyet sevdasını yüreğinde taşıyan vatanseverlerin yaktığı meşaleler ile başlatılan onurlu kurtuluş mücadelesinin, Başkomutanlık Meydan Savaşı'nda kazanılan başarı ile büyük bir zaferle sonuçlandırıldığını hatırlattı.

Peker, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlatılan ve 30 Ağustos 1922'de dünyada eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandırılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama sevinci ve onuruna yeniden kavuşmuştur. Milletimiz, bu büyük zaferle, kendisini tarihten silmek isteyen güçlere karşı unutulmayacak bir ders vermiş, uğrunda canını ortaya koyduğu değerlerinden ödün vermeyeceğini, bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu vesile ile Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu toprakları bizlere yurt yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, hürmet, şükran ve minnetle anıyor, aziz Türk milleti ve Saraydüzülü hemşehrilerimin bayramını gönülden tebrik ediyorum."

ilceemniyet