Hemşehrimiz Hilmi Biçer Vefat Etmiştir. PDF Yazdır E-posta

BSV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer’in babası  Hemşehrimiz Hilmi Biçer vefat etmiştir

1990 yılında Saraydüzü’nün ilçe olmasında emeği geçen ve halen de ilçemizde Mebus Hilmi Biçer Caddesi ismi geçen ve ebediyen de ismi geçmeye devam edecek olan 14.17.18 dönemlerde milletvekili yapmış olan Hemşehrimiz Sayın Hilmi Biçer vefat etmiştir.

Hilmi Biçer'in vefatı sevenlerini ve bizleri derin üzüntüye boğmuştur.

Saraydüzü'lü Hemşehrilerim  ve şahsım adına Merhuma Allahtan Rahmet, Ailesine Yakınlarına başsağlığı dileriz.

Hasan Peker

Saraydüzü Belediye Başkanı

HİLMİ BİÇER KİMDİR…

Hilmi Biçer 20 Haziran 1931 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. Gençlik yıllarını Boyabat Sinop’ta geçirdikten sonra ortaokul ve lise öğrenimlerini görmek üzere Diyarbakır’da bulundu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak, Üniversite öğrenimini Ankara’da tamamladı. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ordu Ünye’de serbest avukatlığa başlayan Biçer bu dönemde Ünye Hazine Avukatlığı görevini de yürüttü. Bu görevin ardından Ankara’da Türk Hava Yolları Murakıplığı ve Maliye Bakanlığı Tetkik Kurulu Üyeliği görevlerine getirildi.

1969 yılında Adalet Partisinden 14. Dönem Milletvekili olarak seçilerek Ankara’ya yerleşti. Bu dönemde Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği ve Adalet Komisyonu Sözcülüğü yaptı ve 1973 yılına kadar görevlerini sürdürdü.

1983 yılında 17. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden (MDP) tekrar seçildi ve bu görevini 1987 yılına kadar sürdürdü.

1987 seçimlerinde de 18. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sinop Milletvekili olarak Anavatan Partisi’nden seçildi. Bu dönemde Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapan Biçer görevini 1991 yılına kadar sürdürdü.

Daha sonra aktif siyaset hayatına son veren Hilmi Biçer emekliye ayrılarak, Serbest Avukatlık görevini sürdüren Hilmi Biçer evli ve Sevilay Durukan, Hilal Gülle, Ahmet ve Murat Biçer isimlerinde 4 çocuk babasıdır. 20 Ağustos 2015 Perşembe günü Bodrum’da vefat eden Hilmi Biçer emeklilik hayatına Ankara ve Bodrum’da devam ediyordu.

mebushilmi