Kurban Bayramı Mesajı PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanı Sayın Hasan PEKER'in Kurban Bayramı Kutlama Mesajı,

Kurbanın Allah'a yaklaşmak, kurban kesmenin de bu yaklaşmanın vesilesi olduğunu söyleyen  Belediye Başkanı Hasan PEKER "Allah için kurban kesen, kendisini Yüce yaratıcıya yakın hisseder. Kurban, O'nun verdiği nimetlere karşılık bir şükran ifadesi olup aynı zamanda içimizdeki düşkünlerin ve yardıma muhtaçların göz önünde bulundurulduğu bir toplumsal denge unsurudur." dedi.

İnsanları yaratan Allah'a yakınlaşmaktan doğan sevincin tezahürü olarak bayram yapıldığını ifade eden Peker, bayramların bu yüzden sevinç ve mutluluk vesilesi olduğuna belirterek, "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Saraydüzülü hemşerilerimizin bayramını tebrik eder, İlçemiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu.

Kurban kesimi sırasında çevrenin kirletilmemesine dikkat çeken Başkan Peker, "Bir ibadet yaparken, bir güzellik ortaya koyarken bir yandan da çevreyi kirleterek, insanları nahoş görüntülerle baş başa bırakarak bir çirkinlik yapmayalım. Kurbanlarımızı, belirlenen yerlerde kesip, atıklarını da yine en güzel ve sıhhi şekilde ortadan kaldıralım." diyerek vatandaşları uyardı.

ilceemniyet