Başkanımızın 23 Nisan Mesajı PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan PEKER yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetin ve demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesi kuşkusuz millet meclisidir. Milletin iradesinin yansıdığı meclistir. İzmir’de Afyon’da Ankara’da Çanakkale’de nice savaşlar vermiş ve vatan toprağını düşman işgalinden temizlemiş bu milletin her şeyidir millet meclisi.

İşte 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’de bunun bir göstergesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı günün unutulmaması ve savaştan çıkmış çocukların bir şenlik havasında bugünü hatırlaması adına 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir. Bu vesile ile ülkemizde yıllardır büyük bir heyecan ve coşku içerisinde kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız tüm ülkemize ve dünya çocuklarına kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

hilmibicerc...