Başkanımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı PDF Yazdır E-posta

Belediye Başkanımız Sayın Hasan PEKER 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı. Hasan PEKER''in açıklaması şu şekilde; “30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine reva görülen esareti reddederek, tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir. Mazisi yiğitlik ve başarılarla, karakteri şeref ve şanla dolup taşan necip milletimizin anılmaya ve kutlanmaya değer sayısız gün ve aylarının yanında bu ay; kahramanlıkların efsaneleştiği, Türk milletini tarih yapan zaferlerin kazanıldığı bir zaman dilimine işaret eder.

Elde ettiği hiçbir başarıya lütuf ve bağışlama yoluyla ulaşmamış olan Türk milleti, imrenilecek kararlılık ve sarsılmaz azimle; bağımsızlığına musallat olan mihrakları, her daim tarihin karanlığına geri dönmemek üzere göndermiştir. Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır. Milli kabullerimizi faraziye, Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerini yük, milliyetçiliği ise süresi geçmiş bir anlayış olarak değerlendirenler; geçmişimizdeki bu muhteşem olaydan ders çıkarmalı, aziz millet varlığını ve değerlerini asla hafife almamalıdır.

Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu’nun kapılarını 939 yıl önce açan Malazgirt Meydan Muharebesi Türk milletinin son yurdunun Anadolu olduğunun tarihi işaretidir. Bu itibarla tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekmektedir. Milli sınırları üzerinde yeni senaryolar yazılmaya başlanan içinde bulunduğumuz dönemde bizlere rehber olacak duygular Büyük Taarruzun zafer ruhunda saklıdır.

Atatürk''ün “Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gereken en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir.” Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz” sözlerinde anlamını bulduğu gibi bu bayram gününe vesile olan zaferin yanı sıra ve ondan da önemlisi, bu başarıyı sağlayan yüksek fikirlerin, milli duyguların ve millet sevgisinin ve Türklük ruhunun yaşatılması ve yüceltilmesi temel hedefimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Saraydüzü Belediye Başkanlığı olarak kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz” dedi.

Bayramınız Kutlu Olsun.

merkez