Başkan Peker'den 23 Nisan Mesajı PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü  Belediye Başkanı Hasan PEKER, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  Türkiye Cumhuriyetinin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz ifadelerine yer veren Başkan Hasan PEKER mesajında;

“Milletin egemenliğini koruyacak olan meclisimizin açılışı, meclisin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir.  Savaşta harap düşmüş, evini, vatanını, yurdunu kaybetmiş bir milletin yeniden doğuş destanı olan Kurtuluş Savaşının seyrini belirleyen önemli kararlar, Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınmıştır. Savaşta harap düşmüş, evini, vatanını, yurdunu kaybetmiş bir milletin yeniden doğuş destanı olan Kurtuluş Savaşının seyrini belirleyen önemli kararlar, Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınmıştır. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız.

Bizlere emanet edilen büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Bu duygu ve düşüncelerle milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102.ci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, bugünlere gelmemizi sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canı pahasına vatanımıza hizmet etmiş olan bütün ecdadımızı saygı ve rahmetle yâd ederim.”

merkez