Kurban Bayramınız Mübarek Olsun PDF Yazdır E-posta

Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan PEKER Kurban Bayramı Mesajı yayınladı. Mesajında  "İslam âleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı, Millet olarak mutluluğumuzun doruğa çıktığı mübarek Kurban Bayramına ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı müstesna günlerdir. Toplum hayatında büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın sevinci içerisindeyiz.

Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Bayramın beraber yaşadığımız topluma, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor; Aziz Milletimizin, değerli vatandaşlarımızın ve tüm İslâm âleminin Kurban Bayramını kutluyorum.

beledyie